In cazul in care iti doresti acest lucru pentru copilul tau, atunci e bine sa ai in vedere cateva aspecte care te vor ajuta sa vezi lumea prin ochii copilului tau. Este vorba bineinteles de lumea lui.

Noi toți vrem ca juniorii noștri să aibă vieți sociale sănătoase pline de râs, distracție și prieteni.

Două dintre cele mai mari obstacole la majoritatea copiilor constau intr-o lipsă de încredere în sine și teama de a nu fi judecati de către colegii lor.

Noi ii putem ajuta cu doar un pic de antrenament, un pic de coaching si un pic de rabdare in a le asculta problemele si subiectele care conteaza cel mai mult pentru ei.

Incurajeaza-ti copilul sa faca doar cateva din urmatoarele lucruri si astfel va fi un pic mai aproape de a deveni sau macar de a se simti “cool” in raport cu cei din jur.

1. Incurajeaza-ti copilul sa isi aleaga castile de muzica, imbracamintea care-i place si un rucsac de scoala
Copiii se entuziasmeaza repede in fata unui joc video sau a unei papusi, dar o data ce anii trec si ajung la scoala, cele mai râvnite "jucării" sunt gadget-urile și articolele de îmbrăcăminte. Cel mai simplu mod de a permite copilului sa se simta bine cu el însuși, si il va ajuta să fie mai încrezător in propriile puteri este sa ii lasi libertatea sa isi aleaga singur hainele cu care se imbraca, rucsacul cu care merge la scoala si perechea de casti care impreuna cu telefonul ii confera acel spatiu de siguranta atat de necesar.

2. Incurajeaza-l sa faca un sport
Sportivii si in general forma sportiva este si va fi admirata la toate vârstele. Abilități ca increderea in cel de langa tine si spiritul de echipa invatate in timp ce se antreneaza, va ajuta copilul sa se simta ca si cum ea are un loc valoros în această lume. Când copilul simte ca are valoare și face parte dintr-o echipa, acest lucru va crea prietenii de durată, cu foarte puțin efort.

Copiii “cool” pot face lucruri pe care cei mai mulți alți copii nu pot.

3. Practica umorul si exerseaza auto-ironia
Copii glumesc mai tot timpul pe seama colegilor si prietenilor si aceasta nu este nici impotriva firii umane nici o crima. Atunci cand copiii glumesc pe seama altora, ei isi exerseaza capacitatea de a fi creativi. De cele mai multe ori, cea mai populara forma de gluma din randul copiilor si adolescentilor este sa ironizeze si chiar sa insulte "amuzant" pe cei din grupul lor de prieteni sau de influenta. Este foarte important sa iti pregatesti copilul pentru acest tip de umor reamintindu-i mereu ca parerea lui despre el insusi conteaza mult mai mult decat parerea celorlalti, si daca cineva il tachineaza sau insulta, el sa primeasca acest lucru cu umor si cu zambetul pe buze, sa rada ca la o gluma buna si sa invete cum sa intoarca acest lucru in favoarea lui fara a fi lipsit de bun gust sau a se supara. A te supara, este semn de slabiciune, iar copiii atat asteapta pentru a continua iar si iar.

Intr-adevar poate parea dificil sa il faci sa inteleaga acest lucru, dar daca reusiti sa va invatati copilul sa rada de sine, sa-si accepte propriile slabiciuni sau defecte atunci va sti cum sa manevreze aceste mici "rautati", sa le arunce mai departe in grup si astfel sa ramana neatins sufleteste. La fiecare varsta vor exista mici "agresori" care vor avea succes pe langa acei copii carora li s-a spus ca viata este toata numai lapte si miere. Nu este.

4. Învață-l sa joace carti sau un truc magic
Atunci cand se aduna mai multi copii la un loc, ei se distreaza jucandu-se tot felul de jocuri. De ce nu l-ai invata pe copilul tau sa se ridice din multime aratandu-i sau invatandu-l o indeletnicire sau activitate care sa o poata folosi in multe situatii de acum incolo pentru socializarea cu ceilalti? Acest lucru ii va fi foarte util si va creste considerabil increderea in sine stiind ca poate face ceva ce altii nu pot.

5. Exploreaza partea sa artistică
Copiii "cool" pot face lucruri pe care cei mai mulți alți copii nu pot. Unii sunt abili in jocul cu mingea, altii sunt lideri excelenti, iar unii sunt suflete creative plin de idei, ce se pot exprima prin arta. Cultiva artistul interior din copilul tau, incurajandu-l sa creeze arta în diferite moduri. Cumpara un caiet de schite, vopsele si cateva panze. Comanda o carte despre tricotat și arată-i cum să înceapă. Atunci când un copil poate crea ceva care ii place, va fi cunoscut si recunoscut pentru abilitatea sa și va fi mândru de el însuși și de creațiile sale.